donderdag 23 juli 2009

Het lijkt hier wel een brasserie

Het is heel goed mogelijk om in een half uur zonder pakjes en zakjes een maaltijd van brasseriekwaliteit op tafel te zetten. Bijvoorbeeld deze heerlijke kipfilet met worteltjes en hazelnoten, puree en in honing en citroensap gestoomde prei. Goed, het was veertig minuten uiteindelijk. Maar toch. Bak de kipfilet op hoog vuur bruin en laat 'r daarna rustig op een laag vuur garen in tien minuten tot een kwartier. Voeg daarna gehakte sjalotten, worteltjes en hazelnoten toe. Afmaken met een eetlepel sherry, drie eetlepels melk en een halfje Boursin. Dit laatste is het enige dat dit recept een beetje ordinair maakt en direct herkenbaar als typisch jaren negentig. Ik knipte het als student uit de Allerhande. Dochterlief liet zich de Boursinworteltjes trouwens goed smaken, bij hoge uitzondering. De puree maakte ik met Nederlandse kruimige aardappelen en een beetje boter, melk, zout en peper. Voor prei vond ik een leuk recept op www.ah.nl. Opgemaakt zoals op de foto, met de prei en een beetje van het nat op de puree, ziet het er ineens schokkend sjiek uit, vond de thuiskok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten