vrijdag 17 juli 2009

Juli goed voor seizoensgroenten

Het kan nog veel beter, maar de julimaand is goed voor de seizoensgroenten in de supermarkt. Alle supermarkten scoren beter dan vorige maand. Dekamarkt is opnieuw de winnaar met 17 punten.

1. Dekamarkt (20 gr, 2 ge, 2 ro, 1 zw) 17 punten
2. Hoogvliet (20 gr, 1 ge, 4 ro, 1 zw) 15 punten
3. Albert Heijn (19 gr, 1 ge, 5 ro, 1 zw) 13 punten
4. Spar (15 gr, 0 ge, 3 ro, 3 zw) 9 puntenNieuwe spelregels
De regels zijn iets veranderd. Geel stond voor weinig keus, maar een komkommer is een komkommer. Ik heb groenten opgesplitst in ondersoorten als de keus relevant is, zoals bij meerdere soorten kool of sla. Geel is nu gereserveerd voor seizoensgroente die bij geen van de supermarkten uit Nederland verkrijgbaar is, maar bij een of enkele wel uit een West-Europees land. Puntentelling: de groene punten min de rode en de zwarte punten. Geel is neutraal, niet in je voordeel maar ook niet in je nadeel.

Analyse van het zomergroentepeloton
Zoals al eerder bericht is het sperziebonenseizoen in volle gang. Met Albert Heijn als hekkensluiter - een klein geprint stukje papier geeft vandaag ineens Nederland aan - zijn al mijn supermarkten over op de Nederlandse groene slungels. Ook de kolen zijn massaal terug: rode, witte, Chinese en spitskolen kunnen allen van eigen grond worden genoten. De snijbonen laten op zich wachten. Alleen Albert Heijn heeft een Europese variant. Uit Spanje, dus nog maar even geduld hebben. Goed blijven gaan worteltjes, komkommers en tomaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten