woensdag 22 juli 2009
Nog maar een zomerpizza
'Even' een pizza maken is sinds een paar weken volstrekt normaal geworden. Bij mij komt er écht geen diepvries meer in op de dagen dat ik kook. Zoveel moeite is het niet, even dat deeg maken. Tijdens het rijzen even naar speeltuin De Doorbraak bij de Meelfabriek. Op de terugweg even ingrediënten halen. Kneden, zo dun mogelijk uitrollen. Dan een restje tomatensaus van gisteren erop met wat geperste knoflook erdoor geroerd. Ene helft naar keuze van dochterlief met ham, sjalotten en Parmezaanse kaas belegd. En daarop wat riante, mooi ogende plakken tomaat. Na het bakken in de oven nog wat basilicum erop, natuurlijk. En de tomaat er weer af voor dochterlief. De andere helft met eerst verbrokkelde blauwe kaas, dan gekaasschaafde courgette en een rijtje halve zwarte olijven zonder pit. De hamhelft kun je afmaken met een streekje olijfolie met rode peper, lekker pittig. Enne... ja, de saus is van Heinz en de kaas is niet Close. Niks aan te doen. Het leven wordt wel heel kleurloos anders.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten