maandag 28 juni 2010

Bloemkoolsoep met balletjes

Echt heel erg lekker op een zomerdag: deze lichte, romige bloemkoolsoep. Probeer 'm ook. Hij kan zeker ook vegetarisch, maak dan in plaats van de balletjes zelf croutons. Vervang als je wél balletjes wilt de Catelaanse worst met braadworst, die makkelijker scharrel of biologisch te krijgen is. De twee beschuiten kun je als je geen beschuiteter bent vervangen door paneermeel, dat veel langer houdbaar is en ook in andere recepten te pas komt, of wat verkruimeld (oud) witbrood. Ik heb bosui gebruikt in plaats van prei. Lijkt mij wat subtieler en voller. Lekker met een salade en stokbrood. Stokbrood over? Morgen of overmorgen een recept daarmee.

Closistics
Olijfolie (Mediterraan, maar langzaam)
Prei of Bosui (Nederland)
Kippenbouillon (?)
Bloemkool (Nederland)
(Catalaanse) braadworsten (als scharrel: Nederland of Duitsland)
Volkoren beschuiten, paneermeel, witbrood (?)
Peterselie (Nederland of België)
Slagroom (Nederland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten