dinsdag 22 juni 2010

Auberginetorentjes

Dit is dus echt goddelijk: auberginetorentjes. Officiële naam: parmigiana di melanzane. Maar dit mag alleen omdat het vegetarisch is. Dus geen biefstuk ernaast hè! Daar heb je trouwens met dit gerecht echt geen behoefte meer aan. Aubergine is de ultieme vleesvervanger, wat mij betreft. Ik deed de plakken aubergine gewoon twintig minuten in de oven op 220 graden, frituren in olie is een heel gedoe en moet dan ook weer urenlang uitlekken. Tip voor de tomatensaus van kookvriend Peter: doe een blikje Europese ongepelde tomaten in een pannetje en laat ze een uur op het allerlaagste vuur pruttelen. Druk de tomaten met een pollepel of de houten roerspaan voorzichtig stuk op het allerlaatste moment. Zo krijg je een zoete, volle tomatensaus. Het schijnt dat je de pitjes voor de zuurte zorgen die sommige tomatensauzen hebben. Die wil je daarom dus zo lang mogelijk in de tomaat houden. Of het waar is weet ik niet. Lekker deppen met brood, maar kan ook heel goed met gnocci.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten