dinsdag 5 januari 2010

Marokkaans gehakt met hummus

Lekker, snel en gemakkelijk gerecht uit de Delicious van januari. Gehakt met ras el hanout, stukjes tomaat en rucola. Als vuller naanbrood, te besmeren met hummus. Absoluut geen close cooking, maar je kunt er wel het beste van maken. Rucola van Albert Heijn komt uit Italië en is door de Groente- en Fruitkalender zelfs ingedeeld in categorie A wat milieubelasting betreft. Dus de rationele close cook die eens wat anders wil hoeft zich hier niet schuldig over te voelen. Nederlandse witlof is, als we milieucentraal.nl mogen geloven, sléchter voor het milieu. Om maar een voorbeeld te geven. Het moet met lamsgehakt maar ik vond alleen scharrelhalfomhalf. Hummus is natuurlijk niet uit Nederland te krijgen. De tomaat was een restje (mijn vriendin houdt zich niet aan de regels) en dat is natuurlijk altijd beter dan weggooien. Als je de naan zelf maakt en de tomaten weglaat ben je toch een heel eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten