zondag 31 januari 2010

Winternassi

Niet kopen: groentepakketten. Niet alleen heb je geen idee waar ze de ongetwijfeld zo goedkoop mogelijke groenten vandaan hebben, ook zitten er dingen in die er in de winter niet in moeten zitten, zoals taugé en paprika. Paprika is een kasgroente en taugé komt voor verdere verwerking uit Azië en Zuid-Afrika, volgens het Voedingscentrum. Een winternassi maak je gewoon zelf met een stuk groene kool en een prei, die je flinterdun snijdt. Als vlees neem je biologische speklappen, in reepjes gehakt. Bak eerst het vlees, daarna daarbij de groene kool en de prei. Boemboe erbij. Intussen heb je de rijst gekookt. Het geheel mengen en de nassi is klaar. Lekker met reepjes ei, kroepoek (ik neem dan liever cassavechips) en pindasaus uit een pakje. Want een ander goed recept voor dat laatste vond ik dat niet, gekluste pidakaas is ronduit smerig. Hardcore close cooking is het niet, maar het komt in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten