zondag 31 januari 2010

Pompoenlasagne met en zonder lam

Ik begin deze winter een aardige pompoenverslaving op te lopen maar die mooie oranje jongens van de Hoogvliet (eko uit Holland!) zijn enorm lekker. Nog maar eentje: pompoenlasagne. Niet alleen erg lekker én vegetarisch én close, ook nog eens erg mooi om te zien. De bechamel maak je natuurlijk zelf (zie recept) en de kaas is ook nog eens Nederlands. Kan nauwelijks closer. Voor een bijzondere gelegenheid maak je de pasta natuurlijk zelf.

Op dag twee met lam?
Pompoen is erg lekker met lamskoteletten. Die van mijn scharrelslager komen uit Nederland. Als je heel principieel bent en je geen vriezervlees wilt, neem je gewone koteletten. Lekker uit de oven met een marinade van olijfolie, ketchup en rozemarijn. Recept van mijn moeder, bij het uitzuigen van het merg denk je aan haar en aan je jeugd. Oven op 250 graden, ze moeten dan 5 tot 10 minuten, afhankelijk van al ontdooid of niet en hoe rood je ze wilt. Erbij blijven dus. Halverwege omdraaien en niet vergeten dan even te bedruipen.

Afstandistieken
Pompoen: eko, Nederland
Bloem: Nederland
Boter: Nederland
Kaas: Nederland
Lasagnebladen: Italië, nvt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten