zondag 21 maart 2010

Het is geen lente!

Nu ik in het schemergebied tussen bewust onbekwaam en bewust bekwaam zit als het gaat om seizoensproducten, erger ik me wild aan recepten in kranten en magazines. Het is lente en dus overal vrolijke recepten met groenten die pas vlak voor de zomer weer van de volle grond komen. Om de een of andere reden is selderij al een tijdje favoriet. Volkskeuken, Allerhande, het magazine van de Hoogvliet en de Spar: selderij, selderij, selderij. Henrico Prins grapt zelfs dat je 'maar net even geluk moet hebben met die lente.' Dames en heren: selderij komt pas vanaf juni uit de kas. Dat moet je maar lente durven noemen. 21 juni is het zelfs al weer zomer! Loethe Olthuis heeft het beter begrepen, die kwam zwaar depressief uit haar maartse moestuin terug en doet het nog maar even met diepvriessperziebonen. Voeg aan voorgaand recept een zachte Nederlandse blauwe kaas toe en we zijn helemaal goed bezig. Het is geen lente, dames en heren. Op uw bord is het nog winter. U komt er niet met een keer in de maand boerenkool met worst. Waarmee dan wel? Hiermee. Het spijt me. Nog even geduld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten