Bij picknick denken mensen altijd aan van die eindeloze zomerse dagen. Ik altijd aan het feit dat je voor een goede picknick wel even in de keuken staat. Daarom is een wisselvallige dag veel geschikter. Wacht er op eentje met 's middags regen en dan een opklaring, en geniet dan in het park dichtbij van geroosterde biologische scharrelkip met citroenen en een fijne rijstsalade. Ook de kruidenboter maak je natuurlijk even zelf, gehakte peterselie en geperste knoflook en een snufje zout met een vork door een klont roomboter te prakken. Het kiprecept heb ik uit de Viva. Maar ieder kiprecept naar keuze voldoet natuurlijk. Stokbrood en kruidenboter erbij, klaar.
De rijstsalade is wel de moeite van het opzoeken waard. Goed recept van Jamie Oliver, uit zijn boek de Kookrevolutie. Citroen is niet close, maar volgens Milieu Centraal het hele jaar door niet al te belastend voor het milieu (categorie B). De paprica komt uit een pot. De erwten zijn wél seizoensgroenten (maar helaas nauwelijks meer verkrijgbaar buiten de diepvries) en de verse kruiden natuurlijk helemaal.
woensdag 18 augustus 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten