woensdag 21 april 2010

Rabarbercrumble

De andere nieuwkomer van april is rabarber. Daar kun je natuurlijk lekkere toetjes van maken, zoals een rabarbercrumb. Als je Nederlandse rabarber die niet uit de kas komt en Nederlandse bloem gebruikt, ben je heel erg close én gezond bezig! Er zijn veel recepten op internet te vinden van dit klassieke gerecht, zoals deze. Die link werkt niet meer, deze is ook goed. En deze.

1 opmerking:

  1. Anke van Lenteren6 juni 2011 om 02:09

    Probeer deze eens - echt verrukkelijk!

    rhubarb crumble
    (also works with apples and plums)

    serves 6

    700 g rhubarb
    0.5 dl sugar

    crumble
    150 g butter
    2 dl flour
    2 dl sugar
    2 dl oatmeal
    0.5 dl potato flour

    Preheat the oven to 175°C.

    Cut the rhubarb in pieces (depends a little on how thick the stalks are; if thin approx 5 cm, if thick no more than 2.5 cm). Put them in a baking tray and combine with 0.5 dl sugar.

    Now combine the flour, sugar, oatmeal and potato flour in a large bowl. Cut the butter into small pieces and cut them into the flour etc with a knife. No need to knead the ingredients, just blend carefully with your hands. Pour this on top of the rhubarb.

    Bake in the lower part of the oven for about 35-40 minutes.

    Serve with icecream or vanilla sauce (perhaps Ikea sells it?) or custard!

    BeantwoordenVerwijderen