Ingrediënten
(4 personen)
50 gr boter
2 afgestreken eetlepels bloem + een beetje
.5 l melk
100 gr blauwe kaas (neem Bastiaansen Blauw natuurlijk)*
500 à 600 gr kabeljauwfilet
* mocht je een restje van een buitenlandse kaas overhebben, Stilton en Gorgonzola zijn erg zacht, daar 200 gr van nemen.
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden. Smelt de boter op een laag tot middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor met een garde. Meteen de klontjes wegwerken. Even laten pruttelen maar niet bruin laten worden. Melk erdoor terwijl je met de garde stevig blijft roer. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot het bindt. Dan de kaas erin verbrokkelen en laten smelten. Saus over kabeljauwfilets in ovenschaal gieten en in de oven. Na 15 minuten heb je perfect zachte vis in een heerlijke saus. Iets langer als de vis diepgevroren was. Lekker met aardappelpuree (zie elders voor suggesties) en groenten van het seizoen of uit de diepvries. Erwten bijvoorbeeld, gestoomde worteltjes en broccoli of geroerbakte spinazie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten