Recept voor vier personen
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
2 bosjes radijs
25 g boter
200 g magere gerookte spekreepjes of hamreepjes (biologisch, PvL)
50 g walnoten, grof gehakt (niet seizoen maar lang houdbaar)
zout en versgemalen peper
125 ml demi crème fraîche
2 eetl. gehakte verse bieslook (koop met kluit en bewaar rest in tuin, PvL)
Bereiden
Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten