Hier kunnen we kort over zijn: in april maak je dus een stamppot van radijsjes. Het recept heb ik van www.boodschappen.nl, een website die het helaas nog niet mogelijk maakt om rechtstreeks naar een recept te linken. Daarom geef ik het toch maar hier. Door het smoren smaken de schijfjes radijs trouwens stukken minder pittig dan rauw, mocht je daar iets tegen hebben.
Recept voor vier personen
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
2 bosjes radijs
25 g boter
200 g magere gerookte spekreepjes of hamreepjes (biologisch, PvL)
50 g walnoten, grof gehakt (niet seizoen maar lang houdbaar)
zout en versgemalen peper
125 ml demi crème fraîche
2 eetl. gehakte verse bieslook (koop met kluit en bewaar rest in tuin, PvL)
Bereiden
Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor. Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche. Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten