zaterdag 10 oktober 2009

Pompoentaart met schapenparmezaan

Wat je met pompoen moet doen? Taart natuurlijk. Deze is heel lekker, met venkel en Weerribber schapenkaas. Dat laatste is een hele goede vervanger van parmezaan, een van de dingen die ik van het begin af aan lastig vond aan Close Cooking. Ik kan niet om de Italiaanse keuken heen en de Italiaanse keuken niet om parmezaan. Als je een zeer oude schapenkaas koopt en zelf raspt (sowieso lekkerder) ben je heel erg in de buurt. Hoewel de schapenkaas wel een duidelijke eigen smaak heeft. Volgens een artikel in Foodiefiles is vonden Italianen in de achttiende eeuw de Texelse schapenkaas zelfs lékkerder dan hun eigen parmezaan. Wederom misplaatst gebrek aan regionale trots dus, zoals betoogd door Erik van Veluwen in zijn boekje over ambachtelijke Nederlandse kazen, waar dit heerlijke recept ook uitkomt. Koop dat boekje! Ik wil het alleen eens proberen met een zelfgemaakte korst want ik ben niet weg van de bladerdeeg, zeker niet als de resterende helft uit de diepvries komt. Lekker met craime fraiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten