dinsdag 4 januari 2011

Winternassi!

Winters koken is kool, kool en kool. En voor de afwisseling wat prei. Hoeft niet erg te zijn. Tip: maak eens een lekkere winternassi. Neem een halve witte kool en snij die heel fijn (daar heb je van die plastic doosjes met een rasp of scherp mes voor). Neem een halve wortel en hak die in hele kleine blokjes. Eventueel prei in hele dunne ringen. Taugé als het er is. Neem biologische varkensfilet of speklappen. Even bakken en apart zetten. Daarna de kool en wortel goed wokken tot in de buurt van gaar. Water en boemboe erbij, vlees erop en dan laten pruttelen tot helemaal gaar. Mengen met de rijst. Versieren met gedroogde uitjes, pindasaus, ketjap, cassavechips en op de tweede dag een gebakke ei. Want je maakt natuurlijk voor minstens twee dagen.

Afstandistieken
Boemboe: nvt, lang houdbaar ongekoeld
Rijst: nvt, lang houdbaar ongekoeld
Witte kool: Nederland
Prei: Nederland
Wortel: Nederland
Biologische varkensfilet: Nederland (Puur geeft land van herkomst!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten