donderdag 3 december 2009

Gewoon = duurzaam, koop van de koude grond

Gerda Verburg zei het mooi, tijdens weer een discussieavond over duurzaam eten, gisteren in de Rode Hoed: gewoon eten is duurzaam eten. En zij noemde als voorbeeld boerenkool waar één nachtje vorst overheen is geweest. Mooi voorbeeld, maar breng het maar eens in de praktijk. Daar gaat dit weblog over. Gewoon eten betekent: Nederlands eten. Want tot de Tweede Oorlog aten we gewoon wat er in Nederland van onze eigen koude grond kwam. Dat is per definitie het meest milieuvriendelijk. Kortom wie duurzaam wil eten, moet koken wat oma kookte. En dat is nu net waar de meeste mensen geen zin in hebben, van die sufgekookte groenten en zo. En die eeuwige aardappelen. Het is ook zo jammer dat wij in de vorige eeuw onze kookkunst, die er echt wel was, hebben verloren. Daarom zoek ik troost bij Belgische en Britse close koks. Maar probleem blijft: het is zo zwaar allemaal. Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Hi Pjotr , wat een leuk blog.
    Ben dol op recepten en verantwoord voer.
    Zet je bij m'n favo's.
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen