maandag 21 december 2009

Beste pizza tot nu toe: pizza alle acciughe

Goed onthouden. 350 gram tarwebloem, plus wat extra voor kneden, rollen en balanceren. 4 theelepels gedroogde gist. 2,5 dl lauw water. Kneden. Twee uur rijzen of tot twee keer zo groot. Oven voorverwarmen op 250 graden. Rollen op plank. Overdoen op met olijfolie gekwaste plaat. Narollen, ruime randen laten. Niet te veel zugo (bv. met basilicum), lichtjes bedekken. Mogen open plekken tussen zitten. Bedekken met bijvoorbeeld salami en geraspte kaas aan de ene kant en aan de andere kant veel halve cherrytomaatjes, plakken mozarella en ansjovisjes. Losjes kruiden met verse of zelf gedroogde thijm of rozemarijn. Aan die kant bedruppelen met olie van de ansjovisjes. Ook de randjes invetten met de ansjovisjes. Kort in de bloedhete oven, namelijk 10 minuten. Pizza zwelt. Ansjovis smelt. Waan-zin-nig lekker. Voor het eerst met mooie mollige randen, knapperig, van binnen luchtig, midden dun, randen broodachtig. Nee dit is nauwelijks close maar ik moest weer eens.

Closistics
Water: close
Bloem: close
Gist: ?
Bertollisaus: ?
Salami: ?
Ansjovis: ?
Cherrytomaatjes: close (maar ja)
Koeienmozarrella: Bayreuth (735 km)
Geraspte Goudse kaas: close

Geen opmerkingen:

Een reactie posten