donderdag 5 januari 2012

Kip tandoori met gele rijst

Een blijvertje, naast de regelmatig terugkerende nassi. Vroeger ook zo'n fan van de Knorr-doos kip tandoori maar wil je het liever 'zelf' maken. Koop een pot tandoori-pasta bij de toko. Maak jezelf vervolgens niet wijs dat daar geen rotzooi in zit, want dat zit er natuurlijk wel in. In Azië zijn ze dol op e-nummers, of ze denken dat wij dat zijn. De winst zit in de gele rijst die je nu zelf maakt, met kurkuma, gember en citroen. Kip dag van te voren marineren met een lepel pasta die je eerst wat verdunt met olie. De volgende dag bakken en op het einde wat craime fraiche erbij. Naanbrood uit een pakje. Komkommer als groente met een sausje van wat yoghurt met koriander, zout, peper en een scheutje citroensap. Rijstrecept vind je in Jamie Olivers Kookrevolutie. Tandoorirecept is geïnspireerd op zijn recept voor snelle zalm tikka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten