maandag 5 juli 2010

Bloemkoolcurry

Een heerlijk recept, vooral vanwege de gebakken aardappelblokjes die erin zitten en de zachte kokosmelk. Kokos? Ja, kokos. Staat als weinig belastend te boek, is lang houdbaar en hoeft niet gekoeld. Er staan een hoop vergelijkbare recepten op www.ah.nl/recepten maar deze vind ik het lekkerst. In het recept staat dat het 'slank en gezond' is 'voor in de lente'. Het eerste zal wel kloppen maar het tweede... Het is nu juli en ik heb nog steeds moeite om Nederlandse bloemkolen te vinden. Vertrouw niet zomaar een kok die met seizoenen smijt. Bloemkolen zijn van de zomer en tot ver in het najaar. Deze curry is lekker met rijst en papadum. Voor wat afwisseling zorgen een paar in blokjes gehakte aardappelen die je eerst in zonnebloemolie op hoog vuur in een minuut of vier, vijf rondom bakt en een of twee in reepjes gehakte geroosterde paprika's uit een pot, die je er op de laatste moment doorroert. Door er een pond aardappelen in te doen maak je er een aardappelgerecht van. Ook lekker. Als je met z'n tweeën bent, vries je de helft of 2/3 in voor later.

** NB: doe de yoghurt er pas bij nadat je wat je bewaart apart hebt gedaan; bij elke portie nieuw bakje Griekse yoghurt. Breng die goed op smaak met zout en peper. Maakt je gerecht wat pittiger en smaakvoller **

Closistics
Zonnebloemolie: Ver maar traag
Aardappels: Nederland
Milde currypasta: ?
Rode paprika: Nederland (kas, weglaten)
Bloemkool: Nederland
Kokosmelk: Ver maar traag
Eieren: Nederland
Yoghurt: Nederland
Koriander: Nederland of België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten