maandag 15 februari 2010

Pie 3: vispastei met makreel

Het is verrekte jammer dat Delicious zo'n onhandige en vooral incomplete receptenzoeker heeft. Voor zover ik kan zien staan de pies waar ik al anderhalve maand zo'n plezier aan beleef nog steeds niet op internet. De verleiding om ze gewoon hier te beschrijven wordt steeds groter. Het is zulk fijn wintervoedsel. Voor deze pie mocht ik kiezen tussen zalm en makreel. Ja, dat werd natuurlijk makreel. Een vis waar, althans op dit moment, relatief weinig zorgen aan kleven. Je maakt er een ragout mee met prei en kruimige aardappel en daar gaat dan weer zo'n lekkere deegdeksel overheen. Ik snij uit het bladerdeeg dan altijd onze voorletters uit en als het er vanaf kan een hartje in het midden. Daar scoor je mee, als keukenman. Bij je dochter en dus ook bij je vrouw. Lekker met aardappelpuree.

Afstandistieken
Melk: Nederland
Slagroom: Nederland
Peperkorrels: van verre
Laurierblaadje: Middellandsezeegebied
Aardappelen: Nederland
Prei: Nederland
Makreel: Noordzee
Boter: Nederland
Bloem: Nederland
Peterselie: België
Eierdooier: Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten