maandag 23 juni 2014

Lasagne

Zes tot acht blikken gepelde tomaten. Uur of langer zachtjes laten pruttelen met vier tenen knoflook. Tomaten pas pletten als behoorlijk ingekookt. Zout en peper naar smaak. Stukjes courgette en of aubergine fruiten, op smaak brengen met een beetje peper en zout. Bechamelsaus maken met 50 gram boter, 50 gram bloem en een halve liter melk. Laagjes maken zoals je gewend bent. Blauwe kaas erdoor kruimelen. De essentie is: bescheiden met de blauwe kaas. De rijke smaak van de tomatensaus moet het doen. Bechamelsaus bovenop met geraspte oude edammer of Parmezaan. Drie kwartier in de heteluchtoven op 180 graden. Saus deppen met zelfgebakken foccaccia of breekbrood. Feest. Courgette en aubergine bij voorkeur uit Spanje. Bliktomaat van Heinz komt uit Zuid-Italië. Niet close? Milieuvriendelijk, daar gaat het om. Geen vlees. Beetje kaas. Groenten uit de dichtstbijzijnde landen waar de zon niet geholpen hoeft te worden met aardgas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten