zondag 5 april 2015
Spaghetti met knoflookboter, spek en garnalen
Delicious 2009 (50). In plaats van of samen met (gedroogde) basilicum is peterselie ook heerlijk in dit recept. Maak knoflookboter met kruiden en zeezout. Bak de spekjes uit, leg ze apart en daarna in het vet courgette, brunoise gesneden. Dat is mijn aanvulling op dit groenteloze recept. De courgette blussen met een restje witte wijn of wat van het pastawater en laten pruttelen met laurier. Bijna droog laten koken, dan de garnalen mee en als de pasta klaar is die op smaak brengen met de boter en daarna door de saus. Voor kinderen de pasta met knoflook en de rest apart houden en naar smaak laten mengen is altijd een goede tip voor deze instant klassieker. Courgette is of uit Spanje of uit Nederland bijna altijd A of B te krijgen. In de Spaanse tijd geen Nederlandse nemen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten