woensdag 13 augustus 2014

Zomerse gnocchi met geroosterde tomaatjes

Ja, wat moet je dan met al die Nederlandse waar? Die nog uit kassen komt ook. Het wachten is op een loflied op die typisch Nederlandse komkommer, paprika en tomaat. Maar goed. Milieucentraal is steeds milder over de kastomaat, waarschijnlijk omdat die kassen steeds zuiniger worden. Trostomaat mag je uit Nederland al vanaf april tot en met november. Voor de gewone tomaat geldt hetzelfde. Maar de cherry, bijvoorbeeld, moet je uit zuidelijke landen halen en als het 's nachts gaat vriezen de rest ook, tot het weer volop lente is. Dus als we dan nog steeds mot met de Russen hebben... Beter nu maar veel tomaten eten. Ik maak dit recept, dat vegetarisch is en dan sowieso heel milieuvriendelijk, liever met erwten omdat ik geen tuinbonen lust. Citroen komt uit het zuiden maar met de boot, niet zo'n punt. En kaas, ja. Wees er maar zuinig mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten