donderdag 10 juli 2014
Chili-soyazalm met gebakken noedels
Erg lekker, uit de Delicious van juli: chili-soyazalm met gebakken noedels. Haal hiervoor van die 'rechthoekige' Chinese noedels uit de toko, niet van dat friemelspul uit de supermarkt. Of Japanse boekweitnoedels. Sausje van honing, lichte soyasaus en reepjes rode peper zonder de pitjes en de zaadlijsten. Zalmfilets met huid en zeezout aan twee kanten op hoog vuur snel, knapperig gebakken. Mag roze van binnen. Geraspte gember en spinazie roerbakken en daar de noedels doorheen (van bakken mag je in die natte kledder eigenlijk niet spreken. Zalm erop. Lijntje saus erover. Lekker. O ja, limoenpartjes of uit een flesje. De discussie over de bereisde vis heb ik maar even opgegeven. Gegevens over gember heb ik niet, maar wordt ongekoeld vervoerd neem ik aan.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten