donderdag 2 januari 2014

Thaise vis met groene curry en courgette

Courgette is het hele jaar door A of B, maar dan moet je wel even weten waarvandaan. In de winter: Spanje of Italië. Jammer dat AH daar niet aan doet, die gaat lekker voor Hollandse kascourgettes. Marineer 300 gram witvis in stukjes (MSC kabeljauw of koolvis) met soja en limoensap. Haal ze uit de marinade en laat ze uitlekken. Bak ze in twee of drie rondes in hete olie snel rondom gaar. Kook tegelijkertijd de kokosmelk in. Mag best wat dikker worden, de saus is snel wat dun anders. Meng de curry door de kokende kokosmelk. Groene curry boemboe van AH vind ik het lekkerst. Hele courgette in plakjes, lekker dun, met de kaasschaaf. Fruit als de vis klaar is en apart ligt de bosui en de courgette even aan. Dan alles bij elkaar. Vis erop draperen. Basilicum erover. Basmatirijst erbij. Gezond, licht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten