zondag 12 mei 2013

Spaghetti met rucola en Spaanse peper

Lastig mooi te maken maar lekker: spaghetti met rucola en Spaanse peper, uit Van de groenteman (164). Beetje raar kookboek dat onderscheid maakt tussen groenten (grootste deel van het boek) en seizoensgroenten (klein deel achterin). Maar er staan leuke recepten in. Ik doe wel eens rauwe rucola met een beetje pesto in de pasta, maar in dit recept smoor je de rucola even in olie met Spaanse pepertjes. Je kunt daar uiteraard ook gedroogde vlokken voor gebruiken. De olie, de pittigheid en de altijd verrassend smaakvolle slablaadjes maken een fijn geheel. Wel een bijgerecht nodig. Ik deed er geroosterde asperges bij. Rucola is het hele jaar 'A' te krijgen, in de wintermaanden uit Italië. Let op dat je in maart en april geen Nederlandse krijgt, hoewel dat in plastic zakken niet te controleren is. Toch tijd dat daar ook een wet voor komt. Wat sfeer betreft past het natuurlijk het beste in het voorjaar of in de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten