zondag 27 maart 2011

Salade van (geroosterde) schorseneren

Eindelijk, eindelijk schorseneren gegeten. Net als pastinaak een symbool van mijn project: herwaarderen die oude groenten. De bijnaam 'keukenmeidenverdriet', vanwege het moeilijke schoonmaken, is niet terecht: met een dunschiller zo gepiept. Of de handschoenen echt nodig waren weet ik niet. 'Armeluisasperges' is wel een verdiende bijnaam, hoewel het wel echt wortelen blijven: de smaak ligt dicht bij winterpeen en pastinaak maar heeft absoluut iets eigens. Maak ze klaar op een moderne manier: kort koken in water met een uitgeknepen limoen en daarna kort grillen en verwerk dit in een salade met appeltjes. Ik maakte dit als een bijgerecht bij pompoenlasagne. Biedt een mooi tegenwicht tegen de zachte, smeuïge lasagne. Wel erg vegetarisch: de dag erna met lamskoteletjes als beloning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten