dinsdag 16 november 2010

De r van risotto is weer in de maand

Ontzettend lekker recept dat ik vond op de website van Albert Heijn: paddestoelenrisotto met knolselderij. De gedroogde paddenstoelen koop je in Leiden bij Puur. De knolselderij is heel erg in het seizoen. Een onderschatte, miskende groente. Maar eigenlijk gewoon heel lekker. Volgens oudere vegetariërs die de tijd voor de sojaburger nog mee hebben gemaakt zeer geschikt als vleesvervanger. Lees bijvoorbeeld het bevlogen betoog van Puck Kerkhoven voor de knolselderij.

Tip bij dit recept: snij wat extra blokjes knolselderij (dubbele van wat in het recept staat). Bak dit op hoog vuur in walmende olijfolie. Ziet er mooi uit als garnering om je risottobergje en is ook nog erg lekker. Grillen kan ook.

Risottotip: je hebt bijna altijd meer mocht nodig dan in het recept staat. Gebruik in dat geval water uit je waterkoker en niet meer bouillon. De risotto wordt anders snel te zout. Het is erg logisch. Maar ik kwam er te laat achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten