dinsdag 18 november 2014

Groene curry met broccoli, courgette, tofu, cashewnoten en ui

Na een klein akkefietje met mijn lezers over de vegetarische of zelfs veganistische groene curry met garnalenpasta kwam vriendin Y. met deze geweldige oplossing. Natuurlijk moet je curry gewoon zelf maken, maar die van Fair Trade (diverse supermarkten) is wel erg lekker en bevat bovendien als we de ingrediëntenlijst mogen geloven echt alleen maar plantaardig materiaal en wat zout en zo. Ook is verdedigbaar dat in Azië in een zakje stoppen en dan ongekoeld vervoeren en eindloos houdbaar beter is dan zelf aan de slag te gaan met allerlei verse en dus vaak gekoeld gereisde producten die bovendien niet verkocht rechtstreeks de prullenbak in verdwijnen. Frituur brokjes tofu tot ze knapperig zijn (ik zoek nog manieren om ze lekker te marineren). Fruit de courgette en de ui (professioneel Thais in kwarten) niet te lang. Broccoli erbij. Blik kokosmelk erbij. Curry erbij. Lekker met rijst.

Afstandistieken
Broccoli is het hele jaar rond A / B te krijgen uit Nederland, Duitsland en Spanje. Courgette moet je eigenlijk altijd uit Spanje hebben. Nederlandse courgette is onlangs gedegradeerd tot hele jaar C wegens verwarmde kassen. Maar dat kun je zelf ook bedenken, dat courgette geen Noord Europees product van de koude grond is. Ui is ook altijd A / B, zelfs van de andere kant van de wereld. Gaat ongekoeld in grote partijen op de boot. Groot deel van het jaar A uit Nederland. Geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten