Eenvoudig: zeekraal met zalm. En de eerste groente waar mijn dochter nog voor een tweede keer van opschept. Dat dit een idioot magnetronrecept is zag ik pas toen aan de slag ging. Ik wist niet eens dat zulke recepten bestonden, heb er althans nog nooit een van dichtbij gezien. Nu ja. Fruit de sjalot en de knoflook in boter. Zachtjes, niet bruin laten worden. Plens witte wijn erbij. Laten pruttelen tot je een millimeter of twee over hebt. Dille en zalm in reepjes erdoor roeren en op laagste vuur gaar laten worden. Als er wit uit komt ben je al te ver. Twee minuten is vaak al zat. Crème fraiche erdoor en op laten warmen. Tagliatelle er doorheen scheppen. Vier minuten gestoomde zeekraal er bovenop. Smullen maar. Door de ingekookte witte wijn een subtiele, complexe smaak.
* van de subtiliteit gaat veel verloren als je de zalm te lang laat opwarmen. Paar minuten te veel en de zalm wordt al droog. Ook de zeekraal moet kort worden gestoomd.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten