woensdag 25 april 2012

Pittige paksoi met makreel, mie en gemberrelish

Het hele jaar door A of B: paksoi. Met biologische gember, MSC gerookte makreelfilets en bosui (ook het hele jaar A of B) ben je lekker bezig en ook nog gezond. Paksoi Delicious mei 2012, Relish Delicious November 2011. NB: één theelepel zeezout is echt genoeg en hou je in met de olie bij de relish, de bodem van de kleine pan is al te veel. Eetlepel?

dinsdag 24 april 2012

Groentensamosa met rijst en mangochutney

Mooi recept. Vegetarisch. Hele jaar door te maken. En erg lekker. Met verse erwten - als je die überhaupt kunt vinden - alleen in de zomer, anders gewoon uit een potje. Het is eigenlijk zonde want ze gaan in de prut. Recept, zie onder, staat in Delicious april 2012 en is, jawel, van Bill Granger.


maandag 9 april 2012

Zalmquiche

Morgen maak ik deze. In de lente moeten die erwtjes eigenlijk uit een pot komen.