woensdag 27 mei 2009

Kip met kasteelaardappelen

Afgelopen weekeinde maakte ik een ovenschotel van Bill Granger uit Delicious. De verantwoord geteelde kasteel- aardappelen heb ik gekocht bij de Spar. De biologische kippenpoten en -dijen kocht ik bij de Albert Heijn. De link naar het recept krijg je als Delicious hem heeft vrijgegeven op hun site.

Mijn Close Shops

Dit zijn de winkels waar ik mijn boodschappen doe. In deze winkels moet het dus gebeuren, vind ik. Liefst in één keer. Dat er een natuurwinkel in de buurt is, helpt dus niet altijd.


Close Shops weergeven op een grotere kaart

Nederpasta

Afgelopen Hemelvaart mijn eerste eigen pasta gemaakt. Dit doe je natuurlijk niet met gewone bloem, maar met durum tarwe, die ik kocht bij Pino aan de Hooigracht. Dit is dan van het Italiaanse pastamerk De Cecco. Maar, dacht ik terwijl ik van huisgemaakte smultagliatelle genoot, kan dat ook Nederlands? Later verslag van mijn speurtocht naar Nederpasta.

Koopt Nederlandsche waar

Gezond en milieuvriendelijk eten: dat móet eenvoudiger kunnen dan milieumoralisten, geitenwollensokkendragers, veganisten en andere foodfreaks ons voordoen. Het weblog Close Cooking - Eten van dichtbij wil Nederlandse gezinnen helpen om op een normale, eenvoudig uitvoerbare manier gezond én milieuvriendelijk te eten.

Eten van dichtbij. Dat wil zeggen: Koopt Nederlandsche waar. Bijna honderd jaar na dato roepen we deze leus van de in 1915 opgerichte Vereeniging Nederlandsch Fabrikaat (VNF) een nieuw leven in.

Waarom? Omdat:
- Nederlandse groenten over het algemeen minder gif bevatten dan bijvoorbeeld die uit Spanje
- Nederlandse groenten veel minder ver hoeven te reizen naar je bord
- Nederlandse groenten voor Nederlanders makkelijker te controleren zijn op herkomst en productiewijze

Deze site wil experimenteren met deze manier van boodschappen doen. Gewoon: dóen.
- Groenten uit het seizoen en van zo dichtbij mogelijk, liefst uit Nederland
- Vlees altijd biologisch
- Vis altijd volgens de Viswijzer
- Controleren van gangbare basisproducten op herkomst en productiewijze
- Bijhouden van ontwikkelingen op dit terrein

Gewoon in de supermarkt, gewoon bij jou om de hoek. Zonder moralistisch gezeur en doempraatjes. Eten van dichtbij.